Fűts az átmeneti időszakban klímával

aug 28, 2022Klíma blog0 hozzászólás

Lassan itt az ősz, és ahogy szokta magával hozza a lenyűgöző változatosságát: a csípősen hűvös reggeleket, langymeleg nappalokat és az akár már telet idéző hidegebb estéket. Ebben az átmeneti időszakban még nem feltétlenül gazdaságos bekapcsolni a fűtést (sőt, a távfűtéses lakásokban ez megoldhatatlan), viszont erre az átmeneti időszakra tökéletes megoldás lehet egy klíma. Nézzük miért?

Érdemes, megéri klímával fűteni?

Képzelj el egy kellemesen induló októberi napot, amikor a lakásodban reggel kicsit hűvös van, hiszen éjszaka már lehűl a levegő. Nappal az ablakokon keresztül beömlő napfény – lehet, hogy a kelleténél jobban – felmelegíti az otthonod este viszont gyorsan hűl.

Nehéz követni ezt a változást, főleg akkor, ha „lomhább” a fűtési rendszered. Egy inverteres klíma (mellyel fűteni és hűteni is tudod az otthonodat) egy kényelmes, gazdaságos és kellemes megoldás lehet az ilyen átmeneti időszakra.

A klíma fűtés előnyei

Gyorsan oszlassunk el egy (még a régi, gazdaságtalan, ki/bekapcsolható klímák idejéből származó) tévhitet: a klíma fűtés nem gazdaságtalan. Egy jól méretezett hűtő-fűtő klíma nem fogyaszt sokat, kifejezetten ideális az őszi időszakban.Ráadásul a klíma fűtésnek számtalan előnye van: ha úgy érzed, hogy nincs elég meleg az otthonodban egyszerűen bekapcsolod, a kívánt hőfokra állítod. Mivel több fokozata van és a levegőt melegíti, ezért gyorsan felfűti a helyiséget.

Ha az őszi nap utolsó sugarai felmelegítik a lakást, akkor egy inverteres klímával pillanatok alatt visszahűtheted  a számodra komfortos hőmérsékletre.

A funkcionalitáson túl a klíma kényelmes is. Ha okosklímát választasz, akkor akár hazafelé, távolról is bekapcsolhatod, és mindig pontosan tudod, hogy melyik helyiségben hány fok van. Ha szeretnéd időzítheted is: programozd be, hogy fél órával az ébredés előtt kezdjen el fűteni, így gyönyörű meleg fogad majd.

Ha ősz, akkor allergia. A klímád nem csak a fűt és hűt, a szűrője segíthet abban is, hogy tisztább legyen a levegő a lakásban, így bizonyosan csökkenti, akár meg is szüntetheti az allergiát.

A klíma előnye a gyorsasága is: mivel a levegőt keringteti és fűti, ezért rendkívül gyorsan, percek alatt ad kellemes meleget vagy hűti megfelelően hűvösebbre.

Nincs még klímád? Így válaszd ki!

Tulajdonképpen egy szóra kell koncentrálnod: inverteres. Az inverteres klíma hűteni és fűteni is képes. Mivel az ilyen klímák modernek, ezért valószínűleg rengeteg extra funkcióval (a már fent említett időzítésen kívül például azzal, hogy egy applikációval vezérelheted, egészen odáig, hogy tisztítják, szűrik a levegőt, amivel az allergiaszezonban segítenek, és még akár a páratartalomra is ügyelnek) rendelkeznek.

Ha még nincsen klímád szívesen segítünk kiválasztani és beszerelni, így akár már ősszel érezheted a jótékony hatásait.

Blogunk
Legutóbbi bejegyzések