Szolgáltatásaink
NHP Zöld Otthon Program

Talán sosem volt még ennyire egyszerű az energiahatékony ingatlan építése: a Magyar Nemzeti Bank 2021 októberétől elérhetővé teszi az úgynevezett NHP Zöld Otthon Programot, amely a költségvetésből mintegy 200 milliárd forintos keretet kapott. Ez egy nagyon kedvező, végig fix, maximum 2,5%-os kamatozású hitel, amelynek felső határa legfeljebb 70 millió forint.

Telepítés és szerviz

Ingyenes árajánlat

Minőségi berendezések

Kedvező áron

Kérjen ingyenes árajánlatot még ma!

Töltse ki az űrlapot és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Akár 25 éves futamidőre is felvehető. Fő követelménye, hogy az építeni kívánt ingatlan legalább BB energetikai besorolást kapjon, azaz az energiaigény nem haladhatja meg a 90 kWH/nm-t. Sőt, további feltételek teljesülése esetén akár 0%-os kamatozású hitelhez is hozzá lehet jutni.

További részletekért kattints! (link: https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2021-evi-sajtokozlemenyek/elindult-az-nhp-zold-otthon-program)

Napelemes és fűtési rendszerek támogatása

 

Tovább szélesedett azon támogatások száma, amelyek kifejezetten az energiahatékonyság javításához segítenek hozzá. Ezek közé tartozik a napelemes és fűtési rendszerek támogatása, azaz a “Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” megnevezésű pályázat lényege, hogy bárki napelemet tudjon telepíteni a tetőszerkezetére. Ehhez párosulhat továbbá nyílászáró csere, energiatárolórendszer telepítés, fűtési megoldás korszerűsítés, hőszivattyús rendszerre való átállás. A támogatás akár a projekt 100%-át is fedezni tudja és vissza nem térítendőnek minősül.

Az alábbi feltételeknek kell mindenképpen megfelelni:

Az egy főre eső jövedelemnek 0 forint és 4.850.000 forint közé kellett esnie a 2020-as évben az adóbevallás szerint.

Egy előre meghatározott kivitelezői listából lehet választani kivitelezőt.

Elnyerhető támogatás legfeljebb az (1) esetén bruttó 2.896.108 Ft, (2a) esetén bruttó 9.368.464 forint, (2b) esetén bruttó 11.559.214 Ft. Ez utóbbi kategóriába tartozik a hőszivattyú beépítése.

2026 végéig kell majd lebonyolítani a munkálatokat.

További részletekért kattints! (link: https://napelem.palyazat.gov.hu/)

Mire igényelhető a támogatás? 

A rendelet szerint a támogatott építési tevékenységek körébe tartozik:

  • klímaberendezés beépítése vagy cseréje,
  • fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje – ebbe a kategóriába tartozik a hőszivattyú is, mint megújuló energiaforrások alkalmazása,
  • használati melegvíz rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a támogatás igénybevételével akár féláron megoldhatod az új klíma vagy hőszivattyú telepítését, vagy a meglévő cseréjét. Élj a lehetőséggel és takaríts meg jelentős összeget a lakásfelújítás során.

Referencia munkáink

Munkáinkra minimum 5 év garanciát vállalunk.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Partnereink
Ezekkel a márkákkal dolgozunk